Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Kinderambassabeurs Mariëngaarde

Wat is het?

Kinderambassadeur is een voorziening van KBS Mariëngaarde waaraan 6 kinderen deel kunnen nemen. Deze 6 kinderambassadeurs krijgen gedurende 1 uur per week een gezamenlijke training om de sociale ontwikkeling te bevorderen in de klas en op de hele school. De kinderambassadeur zorgt er voor dat andere kinderen zich gehoord voelen, veilig voelen en het helpt pesten te stoppen. Ook kan een kinderambassadeur met een plan komen voor de school. 

 
Wie doet wat?

De directeur van kinderambassadeur en de interne begeleider geven het programma vorm. De trainingen worden gegeven door Danny Dijkhuizen, de directeur van Kind Ambassadeur.

 
Waarom?

Door sociale vaardigheden te ontwikkelen geef je de kinderen inzicht in zichzelf en elkaar, wat resulteert in het ‘wij-gevoel’. Kinderen kunnen aan de hand van deze voorziening tevens hun stem laten horen wanneer zij verbeterpunten hebben voor de school.

Voor wie?

De voorziening kinderambassadeur is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van KBS Mariëngaarde. Het is bestemd voor leerlingen die graag het aanspreekpunt van de klas willen zijn, goede relaties met andere kinderen hebben en relaties tussen andere kinderen willen bevorderen.

 
Wanneer?

De voorziening wordt 1 dag per week aangeboden. De 6 leerlingen zullen samen getraind worden voor een periode van 4 weken.

Aanmelden:
Kinderen die geïnteresseerd zijn in het worden van kinderambassadeur hebben zich in de klas aan kunnen melden bij hun juf. Door het houden van een speech geven deze kinderen aan waarom zij geschikt kunnen zijn als kinderambassadeur. Na een stemmingsronde wordt duidelijk welke 6 leerlingen , 1 kind per klas, de trainingen gaan volgen.

Dit zijnde kinderambassabeurs van KBS Mariëngaarde 2020-2021:

6A Ardjuna Wentink
6B Lars Wegener
7A Tessa van leeuwen
7B Xin de Haan
8A Fenna van Zanten
8B Nigel Trapman