Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

De Coole Kikker Club

Wat is het

De Coole kikker club is een voorziening binnen het lesprogramma van KBS Mariëngaarde. Tijdens de Coole Kikker lessen leren de kinderen hoe ze goed contact kunnen maken met andere kinderen. Wat betekent vriendschap? Hoe kan ik een goede vriend zijn? Daarnaast leren de kinderen hoe ze goed kunnen samenwerken en hoe samenspelen altijd gezellig en fijn kan blijven. De kinderen leren hoe ze om kunnen gaan met afwijzing en hoe ze het beste voor zichzelf en anderen op kunnen komen. Bovenal gaan de kinderen ontdekken wat zij mooi vinden aan zichzelf, waar ze blij mee zijn en waar zij trots op zijn.

Dit doen wij door middel van een boek met verhalen, een spel en meerdere verwerkingen. We werken gedurende een periode van 10 weken elke woensdag 45 minuten.

 

Waarom

KBS Mariëngaarde vindt het belangrijk dat er een voorziening is waar kinderen zichzelf kunnen zijn, waar zij tot ontplooiing komen en leren omgaan met diverse gevoelens van zichzelf en de ander. Het betekent ook bewust zijn van hun gedachten, reacties en manier van handelen in verschillende situaties. Ons doel is dat kinderen zich competenter en weerbaarder gaan voelen.

 

Deelnemers

Kinderen uit de groepen 3 t/m 6 kunnen deelnemen.

De ouders en leerkracht kunnen in onderling overleg hun kind aanmelden bij de intern begeleider.

 

Waar en wanneer

Op woensdagmorgen van 9:30/10:15 en 10:45/11:30.

In de spreekkamer.

 

Organisatie

De organisatie is in handen van de intern begeleider Nettie Joosten samen met Carrianne de Geest. De laatste begeleidt en ondersteunt de leerlingen.

 

Evaluatie

Voor elk kind wordt door de begeleider een evaluatieformulier ingevuld.